fbpx

Red Dot til KAOS Endeløs

Red Dot er verdensledende og gir et internasjonalt kvalitetsstempel for design-utmerkelsker. Vi er enormt stolte av å motte en Red Dot for KAOS Endeløs. Hvordan har vi tatt en idé og forvandlet den til et verdensledende designmøbel?

Ribbevegg Red Dot

Barn av 80-tallet

Da vi vokste opp på 80 tallet hadde vi ribbevegg montert i kjelleren. Det var et slags treningsrom/lekerom, og minnene sitter godt; Ribbeveggen ble veldig mye klatret på, det var en stor motivasjon som oppfordret til innendørs aktivitet. Men da vi ble større og ikke syns det var spennende å klatre lenger, var Ribbeveggen ubrukelig.

20 år senere hadde vi fått egne barn, og inspirert av egen barndom begynte vi å se etter ribbevegg til hjemmet. Vi ville gi ungene våre de samme mulighetene for innendørs aktivitet. Som designere så vi på ribbeveggen med nytt blikk – en ribbevegg er så enkel, og så ikonisk. Vi så umiddelbart et potensial i ribbeveggen som vi fikk et stort behov for å prøve ut; Vi ønsket å gi ribbeveggen et langt liv ved å tenke modulbasert for gjenbruksmuligheter, og vi ville lage essensielt tilbehør som gav ribbeveggen vår helt nye egenskaper. Sist, men ikke minst: vi ville la ribbeveggen bli en del av interiøret, ikke noe som var forbeholdt gymmen.

Ribbevegg Red Dot

Rene linjer, tidløs design

Det estetiske uttrykket er viktig. KAOS Endeløs er designet for å passe inn i hjemmet, med rene linjer blender Endeløs naturlig med øvrig interiør. Ribbene som sådan er ikoniske og byr på et hav av muligheter. Vi bruker Europeisk Ask som har et lyst og skandinavisk uttrykk, og modulene kobles sammen med enkle brikker i hvit glassfiber. Vi har fått patent på måten man kobler produktene sammen på; 3 komponenter festes til veggen med én skrue. Skruen er for øvrig messingbelagt og lekker.

Ribbevegg for barn

Ribbevegg for barn

KAOS Endeløs er ment å være en ribbevegg for barn. Den er testet for 100 kg belastning, så en voksen kan fint benytte ribbeveggen også. Men ribbene er helt rundt og gir et perfekt grep for barnehender. Det er ingen skarpe kanter og ingen klemfare. Barn kan klatre med stor mestringsfølelse! Barn utvikler grovmotoriske ferdigheter når de klatrer, så det er en helt super aktivitet å kunne tilby innendørs.

Barn kan som regel begynne å klatre på ribbevegg fra de er ca 2 år. Dersom du ønsker lavere høyde på ribbeveggen mens barnet vender seg til å klatre, kan du fint montere de to nederste modulene først, det gir en total høyde på 120 cm. Deretter kan du koble på den tredje modulen når du føler tiden er inne, da får du en Ribbevegg til barn som er 180 cm høy.

Fra ribbevegg til skrivebord

Så snart barnet går lei av klatring, eller de begynner på skolen og trenger et skrivebord, hekter du enkelt på skrivebordet. Skrivebordet til Endeløs Ribbevegg kan hektes på valgfri høyde og er lett å ta av og på. Skrivebordet fungerer derfor også supert som laptop-bord for voksne, da kan du veksle mellom å sitte og jobbe – og stå og jobbe.

Ribbevegg skrivebord

Ribbevegg til hjemmet

KAOS Endeløs sine moduler og enkle patent gjør det mulig å bygge om konfigurasjonen på modulene til det uendelige. Modulene kan kobles både vertikalt og horisontalt i det lange og brede. Ribbene i seg selv er fleksible og er tøffe å henge både S-kroker og blomsterpotter på. Med de skreddersydde oppbevaringsposene kan du utnytte plassen optimalt. Bruk KAOS Endeløs som bokhylle eller som oppbevaringsenhet i gangen. Den tar både liten plass og har stor kapasitet – og er like lekker i stuen som på barnerommet.

Teamet bak

Vi samarbeidet med anerkjente produktdesignere og de mektige bra folka på Permafrost for å lage KAOS Endeløs. Nærmere et drømmelag kommer du ikke! Vi elsker å jobbe med Permafrost, så jeg vil ikke bli overrasket om du ser flere samarbeid mellom oss i fremtiden.

Topp